سایت اینترنتی این روزها بخش بزرگی از زندگی روزمره ما را تشکیل میدهند. میتوانید یک روز خود را بدون چک کردن تابناک یا خبر آنلاین، بدون دیدن قیمت جدید ارز، بدون بررسی جدیدترین تخفیفهای دیجی کالا تصور کنید!؟
از روی تراکتهای تبلیغاتی سوپرمارکت محل گرفته تا تابلوهای انتخاباتی، آدرسهای اینترنتی همه جا دیده میشوند! تا به حال به این فکر کردهاید که معنای دقیق سایت چیست و اصلا این پدیده از کجا و چگونه شروع شده است؟
یک وب سایت مجموعهای از صفحات به هم پیوسته است که از طریق یک آدرس قابل دسترسی هستند؛ صفحاتی که شامل متن، تصویر، قالبهای مختلف و … میشوند.
اولین سایتها ، با کدهای ساده HTML نوشته میشدند. صفحات این سایتها شامل سرتیتر و پاراگراف و ابرمتن (Hypertext) بود که روی صفحه نمایش رایانههای مختلف به نمایش درمیآمد. د
ر ابرمتنها از ابرپیوند (Hyperlink) استفاده میشد و از طریق این پیوندها کاربران میتوانستند به صفحات دیگر مراجعه کنند.
از توضیحات علمی بگذریم. چیزی که لازم است بدانید این است که وب سایتها بستر ارتباطی ساده و انعطافپذیری هستند که یکی از مهمترین دستاوردهای تاریخ بشر به شمار میروند و این تازه زمانی است که هنوز موتورهای جستوجو وارد بازی نشده بودند! (یک روز خود را بدون گوگل تصور کنید!)
طراحی سایت مراحل متعددی دارد. اول باید کسبوکار خود را به خوبی بشناسید و هدف از راهاندازی سایت را مشخص کنید. با توجه به این هدف میتوانید نوع سایت را انتخاب کنید. بنابراین نمیتوانیم بگوییم بهترین نوع طراحی سایت چیست .
بعضی از سایتها با استفاده از سیستمهای آماده و رایگان مدیریت محتوا طراحی میشوند. سیستمهایی مانند وردپرس یا جوملا که قالبهای آماده را در اختیار طراحان قرار میدهند.
نوع دیگر طراحی سایت به صورت سفارشی و توسط برنامهنویسان حرفهای انجام میشود. اگر قالبهای آماده برای کسب وکار شما کافی یا مناسب نباشند، باید از این روش استفاده کنید.
سایتهای بزرگی مانند یوتیوب، فیس بوک، دیوار، آپارات و … همگی با این روش طراحی شدهاند. این نوع برای شرکتهای بزرگ و جیبهای بزرگ مناسب تر است!
میتوانید با شرکتهای طراحی سایت مشاوره کنید. آنها بر اساس نوع کسبوکار و هدفتان، نوع مناسبی را به شما پیشنهاد میدهند.
سایتهای مختلف، بخشهای مختلفی دارند. مثلا بعضی از سایتها درگاه پرداخت آنلاین دارند و بعضی دیگر ندارند اما یک سری عناصر در همه سایتها مشترک هستند.
دامین (Domain) یا دامنه در واقع نام سایت شما است. یعنی همان چیزی که کاربران در صفحه مرورگر خود تایپ میکنند تا به سایت شما برسند. این نام باید منحصر به فرد باشد. در واقع امکان وجود نام مشترک برای سایتهای مختلف وجود ندارد.
شرکتهای طراحی سایت نامهای پیشنهادی را در یکی از ابزارهای بررسی دامین چک میکنند و در صورتی که تکراری نباشد، میتوانید نام سایت خودتان را انتخاب کنید.
صفحه اصلی یا هوم پیج (Home Page) اولین صفحهای است که کاربران بعد از ورود به سایت با آن مواجه میشوند. این صفحه به کاربران نشان میدهد هدف سایت چیست.
هوم پیج را میتوان به ویترین مغازه تشبیه کرد. یعنی این صفحه به نوعی معرف کسبوکار شما است و طراحی آن اهمیت ویژهای دارد. در صفحه اصلی از طریق مسیریابی (Navigation) کاربران را به بخشهای مختلف سایت هدایت میکنید. معمولا سرتیترهای مسیریابی در قسمت بالای صفحه قرار میگیرند.
این جا قرار است خودتان را معرفی کنید. پس این صفحات باید به بهترین شکل طراحی شوند و کاملا در معرض دید باشند. محتوای بخش درباره ما باید بهترین کیفیت را داشته باشد و به خوبی شما یا کسبوکارتان را معرفی کند.
در بخش تماس با ما اطلاعاتی مانند شمارههای تماس، آدرسهای پست الکترونیکی و نشانی شبکههای اجتماعی را قرار میدهید.