چاپ دیجیتال و کاربردهای آن

چاپ دیجیتال و کاربرد های آن

در این مطلب چاپ دیجیتال و کاربرد های آن را بررسی میکنیم و توضیح میدهیم که چاپ دیجیتال به چه صورت انجام میشود .

چاپ دیجیتال چیست؟

چاپ دیجیتال یک نوع چاپ حرفه ای توسط دستگاه های دیجیتال می باشد .

در این دستگاه ها از چاپگر های لارج و جوهر افشان های حرفه ای به کار رفته است که باعث میشود چاپ توسط این دستگاه ها از کیفیت بالایی برخوردار شود .

چاپ با دستگاه های دیجیتال هم سرعت و هم کیفیت بیشتری نسبت به دستگاه های قدیمی دارد اما نکته دیگری وجود دارد که هزینه انجام چاپ با دستگاه های دیجیتال بسیار بیشتر از دستگاه های قدیمی است .

دستگاه های دیجیتال قابلیت دیگری هم دارند که بسیار جالب و کار آمد است . این دستگاه ها میتوانند در چاپ فایل ، برگه یا حتی کارت ، در طرح و محتویات آن ها تغییرات زیادی انجام دهند و میتوانند پس از تقاضا به سرعت درخواست مشتری را در کمترین زمان ممکن انجام دهند .

اما این دستگاه ها محدودیت دارند و نمیتوانند در زمان کم تعداد بالایی برگه یا کارت چاپ کنند به همین علت دستگاه های دیجیتال در تیراژ های پایین بیشتر کاربرد دارد .

البته در مدل های جدید این دستگاه ها ، مشکل تیراژ هم حل شده است و تعداد بالایی را میتوانند در زمان کم،چاپ و تولید کنند .

نوعی دیگر از این دستگاه ها به کامپیوتر متصل میشوند و اینگونه کار میکنند که کامپیوتر اطلاعات لازم برای چاپ را به دستگاه چاپ دیجیتال منتقل میکند و دستگاه چاپ اطلاعات دریافتی از کامپیوتر را چاپ میکند .

دستگاه های چاپ دیجیتال انواع مختلفی دارد که تکنولوژی هر یک از آن ها با هم متفاوت است ، همچنین اندازه ها و ابعاد آن ها هم بسیار متفاوت هستند و هر کدام به یک شکل تولید شده اند .

تفاوت چاپ دیجیتال و چاپ افست

در فرآیند چاپ افست قبل از چاپ باید کارهایی انجام شود که کمی زمان بر است ، اما در فرآیند چاپ دیجیتال زمان بسیار کمتری صرف چاپ میشود،چون در چاپ دیجیتال لازم نیست قبل از چاپ مراحل خاصی را انجام دهید.

در چاپ دیجیتال معمولا در هر برگ چاپ هزینه ثابت است و با بالا رفتن تعداد ، هزینه چاپ تغییری نمیکند و مورد مهم دیگر این است که در چاپ با دستگاه های دیجیتال پسماند های کاغذ بسیار کمتر میشوند .

موردی که چاپ دیجیتال را نسبت به چاپ های دیگر برتر میداند این است که در چاپ دیجیتال از پلیت های چاپی استفاده نمی شود.

فرآیند چاپ دیجیتال به این صورت انجام میشود که یک لایه روی کاغذ یا کارت قرار میگیرد و با استفاده از موادی که حرارت یا تابش اشعه آن را روی سطح ثبت میکند فرآیند چاب انجام میشود . اما در روش های چاپ دیگر این فرآیند قابل اجرا نیست و برای چاپ از روش های سنتی استفاده میشود.

کاربرد های چاپ دیجیتال

در چاپ دیجیتال ، فرآیند چاپ مستقیم از کامپیوتر به روی سطح چاپ مانند ( کاغذ یا کارت )  انجام میشود که این امکان برای چاپ ها در تیراژ پایین بسیار پر کاربرد و سریع است . از دستگاه چاپ دیجیتال بیشتر برای چاپ های تیراژ پایین استفاده میشود و این امر در این زمینه بصرفه تر است .

کاربرد دیگر این دستگاه ها این است که شما میتوانید به راحتی طرح چاپ را تغییر بدهید و آنطور که دوس دارید به چاپ برسانید.

مزایا و معایب چاپ دیجیتال

همانطور که در مطالب بالا توضیح دادیم یکی از مهمترین مزیت های طراحی و چاپ با دستگاه های دیجیتال این است که این دستگاه سرعت بسیار بالاتری نسبت به بقیه چاپگر ها دارد ؛

مزیت مهم دیگر این میباشد که در چاپ های دیجیتال ، محدودیتی نسبت به تغییر سایز وجود ندارد و شما میتوانید با هر رنگ و سایزی که دوست دارید فرآیند چاپ را انجام دهید.

همچنین در چاپ دیجیتال کیفیت چاپ بسیار بالاتر و حرفه ای تر از روش های دیگر است.

چاپ دیجیتال عیب هایی هم دارد که یکی از مهمترین آن ها  هزینه بسیار بالاتری نسبت به روش های دیگر چاپ است.

ما در مطالب بالا چاپ دیجیتال و کاربرد های آن را بررسی کردیم و توضیح دادیم که این روش چه مزایا و معایبی را دارد . امیدواریم که این مطالب در زمینه چاپ و چاپ دیجیتال برای شما کارآمد باشد.

 

 

 

 

شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید.