چاپ سه بعدی یک روند ویژه به حساب می آید که از فرآیند ها و مراحل مختلفی تشکیل شده است. در طی این فرآیند، کارشناسان با استفاده از انجام محاسبات سنگین کامپیوتری و تجهیزات مخصوص نسبت به چاپ یک مدل به صورت سه بعدی اقدام می نمایند. روند تولید محصولات سه بعدی با استفاده از دستگاه های مخصوص صورت گرفته و می تواند صنایع را تحت تاثیر خود قرار دهد. به خاطر داشته باشید که روند چاپ سه بعدی می تواند منجر به ساخت یک شی سه بعدی کامل شود. دستگاه های طراحی شده در این زمینه به صورت لایه لایه فعالیت کرده و در طی یک بازه زمانی نسبتا گسترده، طرح را با همه جزئیات مورد نیاز طراحی می نمایند. جالب است بدانید که یک کالای سه بعدی، در واقع مدل دو بعدی است که از چندین لایه مختلف تشکیل شده است. امروز ما قصد داریم تا در مورد چیستی دستگاه چاپ سه بعدی با شما صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید.
بررسی روند و مراحل چاپ سه بعدی
قبل از هر چیز بیایید تا کارمان را با بررسی مهم ترین مراحل چاپ سه بعدی شروع کنیم. همانطور که گفته شد دستگاه های به کار رفته در این زمینه، مواد اولیه را به صورت لایه لایه بر روی هم قرار می دهند تا یک شی سه بعدی بر اساس مدل اولیه ایجاد شود. این روش چاپ یک سری مراحل خاص را به همراه دارد. ساخت فایل سه بعدی و آماده سازی مدل اولیه اولین مرحله ای است که شما باید به آن توجه داشته باشید. در این مرحله، کارشناسان با استفاده از یک سری ابزار های خاص نسبت به طراحی مدل های سه بعدی اولیه اقدام می نمایند. در مرحله دوم آنها باید فایل STL ایجاد کنند. مدل های کامپیوتری با مدل هایی که توسط دستگاه های چاپ مورد پشتیبانی قرار می گیرند تفاوت های خاصی دارند. همین مسئله هم باعث شده تا کارشناسان مجبور به تولید فایل STL قبل از اقدام برای چاپ سه بعدی شوند.
در مرحله بعد، نوبت به چاپ سه بعدی می رسد. آنها مدل آماده شده را در اختیار دستگاه گذاشته و دستگاه هم با استفاده از اطلاعات ورودی خود نسبت به چاپ آنها اقدام می نماید. در نهایت، آنها باید قطعه چاپ شده را از محیط جدا کنند و روند پس پردازش را شروع نمایند. همه این مراحل اهمیت زیادی داشته و می توانند به صورت مستقیم سرعت و هزینه چاپ سه بعدی را تحت تاثیر خود قرار دهند. پس اگر شما هم به این شاخه از چاپ علاقه مند هستید، لزوما باید مراحل را طی کنید. برخی از طرح های سنگین تر و پیچیده تر می توانند مراحل بیشتری را نیز به همراه داشته باشد. گاهی اوقات پس پردازش یک طرح چاپ شده روند پیچیده ای می شود.
کاربرد های چاپ سه بعدی کدام اند؟
شاید شما هم از خود می پرسید که به صورت دقیق، مهم ترین کاربرد چاپ سه بعدی چیست؟ در پاسخ به این سوال، باید بگوییم که دستگاه های طراحی شده مخصوص دنبال کردن روند چاپ ابزار های سه بعدی یک سری کاربرد های خاص را به همراه دارند. همین مسئله هم باعث شده تا استفاده از این ابزار ها به مسئله ای مهم تبدیل شود. روند تولید قطعات سه بعدی، روند ساده یا سر راستی است. در طی این روند، کارشناسان می توانند نسبت به چاپ مدل ها، ساخت کالا های تزئیناتی یا تولید قطعات مربوط به صنعت اقدام نمایند. حتما می دانید که همه این مراحل اهمیت زیادی داشته و می تواند به صورت مستقیم نحوه استفاده کاربران از تجهیزات مربوط به چاپ سه بعدی را تحت تاثیر خود قرار دهد.
دستگاه چاپ سه بعدی
اگر بخواهیم به صورت کلی به چاپ سه بعدی نگاه بیندازیم، به این نتیجه می رسیم که این ابزار و تجهیزات می توانند به راحتی برای چاپ و ساخت همه لوازم سه بعدی مورد استفاده قرار گیرند. فرقی ندارد که شما به دنبال چه قطعه ای و برای چه وسیله ای هستید، در هر صورت با خیال راحت می توانید این ابزار کاربردی را به کار گیرید. به خاطر داشته باشید که انواع تجهیزات مربوط به چاپ سه بعدی می توانند در موقعیت های مختلف به خصوص موقعیت های صنعتی قدرت فوق العاده ای را از خود به نمایش بگذارند. همین مسئله هم باعث شده تا استفاده از این طرح ها در موقعیت های مختلف به مسئله ای مهم و کلیدی تبدیل شود. از جمله دیگر کاربرد های این وسیله می توان به کاربرد در معماری، خودرو سازی، تجهیزات نظامی، پزشکی و دارو سازی اشاره کرد. پیشرفت در این شاخه از تکنولوژی می تواند زندگی انسان ها را به صورت مستقیم تحت تاثیر خود قرار دهد.
انواع روش های مخصوص چاپ به صورت سه بعدی
به خاطر داشته باشید که چاپ سه بعدی فقط در یک مدل صورت نمی گیرد. در حال حاضر روش های بسیار زیادی برای دنبال کردن این روش چاپ طراحی شده اند. هر کدام از این روش ها، یک سری مزایا و معایب خاص را نیز در خود جای داده اند. در صورتی که شما هم به دنبال چاپ قطعات مختلف هستید، به راحتی می توانید این مراحل پر اهمیت را طی کنید. پردازش نور دیجیتال یکی از اولین روش های به کار گرفته شده در این زمیه به حساب می آید. پردازش نور دیجیتال یا DLP، با استفاده از فتوپلیمر ها فعالیت می کند. در این روش کارشناسان با تابش پرتو نسبت به انجام چاپ سه بعدی اقدام می نمایند. به خاطر داشته باشید که این روش چاپ اهمیت زیادی داشته و می تواند به صورت مستقیم روند استفاده از دستگاه های به کار رفته در این زمینه را تحت تاثیر خود قرار دهد.
ساخت قطعات با رشته های مذاب یا FFF از جمله دیگر تکنولوژی های به کار رفته در این زمنیه به حساب می آیند این روش چاپ هم با استفاده از رشته های مذاب دنبال شده و به کار گیری آن می تواند نتایج مطلوبی را برای شما به همراه داشته باشد. به خاطر داشته باشید که چاپ سه بعدی در این روش به مواد اولیه گران قیمتی نیاز خواهد داشت.
چاپ سه بعدی چه کاربردهایی دارد؟
البته که بهترین و قوی ترین مدل های دستگاه چاپ سه بعدی، یک سری ویژگی های خاص و کلیدی را در خود جای داده اند. همین ویژگی ها باعث شده اند تا استفاده از این تجهیزات روز به روز رایج تر شود. اولین ویژگی چاپگر های سه بعدی مربوط به تولید ضایعات کم می باشد. در این روش چاپ شما گرانی در مورد میزان ضایعات روند چاپ نخواهید داشت چرا که چاپگر شما با مشکلی ایجاد نمی شود. جدا از این مسئله، دستگاه های مخصوص چاپ سه بعدی به شما اجازه می دهند تا مدل را با هایت جزئیات تولید کنید. این محصولات محدودیت خاصی را نیز از نظر ابعاد در اختیار شما قرار نمی دهند.